strava u belgiji

Uhapšeni su: Pet tinejdžera silovalo djevojčicu (14) koja je sebi poslije oduzela život

medium_2021-06-02-8c3f56829f

Tužitelji kažu da su trojica osumnjičenih maloljetne osobe, a trenutno se nalaze u pritvornoj jedinici, dok su dvojica muškaraca od 18 i 19 godina uhapšeni i trebali bi se pojaviti na sudu u srijedu

Pet tinejdžera uhapšeno je u Belgiji zbog navodnog grupnog silovanja 14-godišnje djevojčice, koja je sebi oduzela život manje od sedmicu dana kasnije.

Prema belgijskim medijima, slike silovanja podijeljene su na internetu.

Žrtva je sebi oduzela život četiri dana kasnije, javlja BBC.

Tužitelji kažu da su trojica osumnjičenih maloljetne osobe, a trenutno se nalaze u pritvornoj jedinici, dok su dvojica muškaraca od 18 i 19 godina uhapšeni i trebali bi se pojaviti na sudu u srijedu.

Tužilaštvo je samo potvrdilo da se protiv njih vodi istraga zbog “djela koja su se dogodila neposredno prije smrti žrtve”.

Prema izvještajima belgijskih medija, djevojčica je 15. maja dogovorila susret s muškim prijateljem na groblju u Ghentu. Međutim, on je došao s još četvoricom osumnjičenih i napao žrtvu. Slike napada objavljene su i na internetu.

Slučaj je doveo do snažnog odgovora belgijskih političara, a državna sekretarka za ravnopravnost Sarah Schlitz obećala je da će poduzeti mjere kako bi spriječila dijeljenje slika seksualnog napada na internetu.