Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeno pet osoba zbog silovanja djevojčica od dvije i pet godina

protesti-indija111

U New Delhiju su uhapšena dvojica tinejdžera pod optužbom da su silovali dvogodišnju djevojčicu nakon što su je oteli iz kuće. U drugom napadu privedena su tri muškarca za grupno silovanje petogodišnje djevojčice.

Tinejdžeri, obojica 17-godišnjaci, su uhapšeni nakon istrage koja je uključivala ispitivanje više od 250 osumnjičenih, a nakon što je dijete u petak naveče pronađeno u nesvijesnom stanju.

Lokalni mediji navode kako su dijete otela dva muškarca dok je gledala TV. Djevojčica se sada nalazi na liječenju i vjeruje se da će se oporaviti, a osumnjičeni će vrlo brzo pred sud.

U drugom incidentu, tri muškarca su uhapšena zbog silovanja petogodišnjakinje, također u petak. Oteli su je iz kuće u komšiluku, nakon što su je namamili.

Odjeća joj je bila pocijepana, sa tragovima krvi po njoj, a neki mještani tvrde da je seksualno napastvovana, saopćila je policija.

Ova dva napada na djevojčice desile su se samo sedam dana nakon što je 4-godišnjakinja silovana, zbodena nožem i bačena pored pruge u glavnom gradu Indije. Djevojčica je bila na operaciji i oporavlja se od napada.

Inače, u New Delhiju su održani protesti protiv silovanja, koje je postao veliki problem u Indiji. Samo u New Delhiju je tokom 2014. silovano više od 2.000 djevojčica i žena, podaci su indijskih vlasti.