Istraga

Uhapšenog Bosanca u Peruu drže izoliranog u posebnoj ćeliji

sikalo

Šikalo je poznat sigurnosnim agencijama u BiH zbog trgovine drogom, a povezivan je i s osuđenim narko – bosom Darkom Šarićem

Još pet osoba uhapšeno je u Peruu zbog sumnje da su povezani sa zapljenom kokaina vrijednog 80 miliona dolara u gradu Truhiljo, kada je uhapšen i Bosanac Smail Šikalo.

Uporedo s tim, unutrašnja kontrola preispituje odluku sudije Angel Mendivil Mamani, koja je pustila Srbina Davida Cufaja, uhapšenog početkom 2017. godine zbog kokaina, da se brani sa slobode.

Smaila Šikala, državljanina BiH koji je uhapšen u Peruu s kokainom vrijednim više od 80 miliona dolara, u zatvoru gdje je pritvoren, iz sigurnosnih razloga drže izoliranog u posebnoj ćeliji.

Šikalo je poznat sigurnosnim agencijama u BiH zbog trgovine drogom, a povezivan je i s osuđenim narko – bosom Darkom Šarićem.

Kako pišu peruanski mediji, Šikala je u pritvoru posjetila žena, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem.

Istražitelji vjeruju da on posjeduje krucijalne informacije o tome ko je stvarni vlasnik ogromne količine droge i gdje se on nalazi.

Šikalo je u peruanskim medijima označen kao jedan od ključnih igrača u ovoj narkogrupi.

Inače, svi uhapšeni su dali izjave u odvojenim prostorijama, o drogi koja je bila sakrivena u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhiljo i spremna, upakirana, označena sa BH, za evropsko tržište.