Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Makarska

Uhvaćeni krijumčari iz BiH, imali i remen koji se pretvara u bodež

krijumcari bodez444

Osumnjičeni muškarci bit će kazneno prijavljeni zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj

Splitsko-dalmatinska policija uhvatila je kod Makarske dvojicu krijumčara ljudi kod kojih je pronašla muške remene s kopčom koje se pritiskom pretvaraju u bodež pa će ih osim zbog protuzakonitog ulaska u Hrvatsku prijaviti i zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su dvojica državljana BiH u dobi od 37, odnosno 40 godina koji su 2. januara uhvaćeni kao vozači sa šest stranaca za koje su policajci posumnjali da su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Kod njih su pronađeni muški remeni s kopčom koja se pritiskom pretvara u bodež, što policija tretira kao prikriveno hladno oružje.

Osumnjičeni muškarci bit će kazneno prijavljeni zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, dok će zbog posjedovanja hladnog oružja protiv njih biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nad stranim državljanima u toku je provođenje postupka u skladu sa Zakonu o strancima, izvijestilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim internetskim stranicama.