Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhvaćeni pljačkaši koji su jutros kod Smederava oteli novac

Ubistvo Srbija

Srbijanska policija je nakon potjere danas uhapsila dvojicu razbojnika koji su na autoputu E-75 kod Smederava oteli novac od stranih državljana, javlja Anadolu Agency (AA).

U zajedničkoj koordiniranoj akciji pripadnika policije u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo nakon teške krađe na autoputu uhapšeni su D.S. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva, osumnjičeni da su izvršili to krivično djelo.

Iz MUP-a Srbiije je navedno da se sumnja da su njih dvojica jutros, na parkingu u blizini benzinske stanice “NIS” u Kolarima, kod motela “Jerina”, prišli automobilu u kome je spavala četvoročlana porodica, inače strani državljani.

“Kada su primetili da porodica spava i da na mestu suvozača sedi žena, koja je u krilu držala torbu sa novcem i dokumentima, jedan od njih dvojice je razbio staklo i kroz polomljeni prozor otrgao torbu. Potom je utrčao u automobil ‘alfa’ italijanskih registarskih oznaka koje ne pripadaju tom vozilu, gde ga je čekao drugi osumnjičeni.Policija je odmah, po prijavi događaja, krenula u poteru za njima i uhapsila ih na ulazu u Kraljevo. Prilikom hapšenja, osumnjičeni su pokušali da pobegnu i udarili u službeno vozilo”, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Prilikom izvršenja krivičnog djela i hapšenja nije bilo povrijeđenih.

Kod osumnjičenih je pronađen novac koji su ukrali iz tašne, dok je torba sa pasošima, karticama i dokumentima pronađena na jednom parkingu na autoputu gdje su je izbacili nakon što su uzeli novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na drzak način, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedi nadležnom tužilaštvu u Smederevu.

Na autoputu E-75 i E-70, kroz Srbiju, često se dešava da strani državljani, prilikom odmoru na nekom od parkinga ili stajališta, budu meta razbojnika i lopova, uglavnom noću ili rano ujutru, na prepad.

Prema ranijem informacijama iz MUP-a Srbije i pisanju beogradskih medija drumski razbojnici prvo probuše gumu na vozilu, razbiju staklo ili kroz vrata nezaključanog teretnog ili putničkog motornog vozila kradu torbicu sa novcem, nakitom i dokumentima.

Registrovani su i slučajevi razbojništva sa nanešenim povredama žrtvama pljačke, kao i da se dešavlo da lopovi otmu torbicu iz ruku, dok osoba sjedi u vozilu i spava.
Lopovi, orgonizirani u grupe, od po tri-četiri člana, otimaju novčanike i torbice sa novcem, dokumenta, nakit, satove… Krađe i razbojništva povećavaju se u jeku turističke sezone, od maja do septembra.

Prema zvaničnim podacima u ovim napadima i razbojništvima oštećeni su uglavnom turski državljani koji često putuju kroz Srbiju.