Globus

Pljačka krenula po zlu

Ukradenim vozilom stigli do bankomata i digli ga u zrak, jedan teško povrijeđen

29/09/2022
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zasad nije službeno poznato ni koliko je novca opljačkano iz bankomata, ali se iznos procjenjuje većim

Nakon što su prvo u Sesvetama, Republika Hrvatska provalili u automobil, dvojica razbojnika njime su se par dana kasnije dovezli do bankomata koji su digli u zrak izazvavši eksploziju smjesom plina, nedugo potom jedan od njih pronađen je teško ozlijeđen, a uskoro je uhićen i onaj drugi.

Zagrebačka policija u četvrtak je priopćila kako je kriminalistički istražila 30-godišnjaka i 36-godišnjaka, zbog sumnje da su počinili karivična djela krađe i teške krađe.

Osumnjičeni su da su između 15. i 16. septembra u Kolarovoj ulici provalili su VW Bora zagrebačkih registracija te se odvezli s njim, javlja Hina.

Nekoliko dana kasnije u noći su tim automobilom došli do bankomata na području Sesveta, gdje su unutrašnjost bankomata ispunili zasad neutvrđenom smjesom plina, koju su zatim aktivirali i izazvali eksploziju.

Obojica su se potom udaljili ukradenim automobilom koji su ostavili na području tog naselja, a policija je uskoro pronašla 36-godišnjaka kojega je zbog utvrđenih povreda prevezla u KB Dubrava.

Prije dva dana u Sesvetama je pronađen te uhapšen i 30-godišnjak koji je predan pritvorskom nadzorniku, dok je teško povrijeđeni 36-godišnak u bolnici pod nadzorom policije.

Iako u policiji ne potvrđuju da je taj razbojnik liječničku pomoć sesvetske Hitne pomoći zatražio zbog povreda zadobivenih u eksploziji bankomata, doznaje se da je imao opekotne po rukama i krvario iz nosa.

Zasad nije službeno poznato ni koliko je novca opljačkano iz bankomata, ali se iznos procjenjuje većim.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.