Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Optimistične najave

Ukrajina najavila protuofanzivu, Rusi u panici bježe s porodicama

ukrajina haubica tw

Jaka eksplozija čula se u središtu Melitopolja, pod ruskom okupacijom, nešto iza ponoći

Dugoočekivana protuofanziva Ukrajine za povratak izgubljenog teritorija mogla bi uskoro početi. Državna obrambena obavještajna služba danas je nagovijestila neke pomake, a glasnogovornik je rekao: “U bliskoj budućnosti bit će vrlo akutnih događaja na cijeloj fronti.”

Andrij Jusov je nastavio: “Ne radi se o vezivanju za bilo kakve datume, međutim, moramo uzeti u obzir faktor Dana neovisnosti Ukrajine.” Dan neovisnosti Ukrajine je 24. augusta.

“Glavna obavještajna uprava već duže vrijeme govori da će august i septembar biti izuzetno važna razdoblja za daljnji razvoj događaja na cijeloj fronti”, rekao je.

Jaka eksplozija čula se u središtu Melitopolja, pod ruskom okupacijom, nešto iza ponoći, rekao je ukrajinski gradonačelnik Ivan Fedorov.

Čula se u blizini jednog od zapovjednih mjesta Rusije. Iako nije jasno što je uzrokovalo eksploziju, Fedorov ju je opisao kao “pokret otpora”.

Gradonačelnik je rekao da su ruske vojne snage počele evakuirati svoje porodice iz Melitopolja, opisujući ih kao “uspaničene” nakon novih eksplozija na Krimu.