Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žestok udar

Ukrajina napala mete u Rusiji dronovima i raketama

ukrajina napad dronovima

Gleb Nikitin, guverner regije Nižnji Novgorod, objavio je sliku vatrogasnog vozila pored rafinerije NORSI i kazao da hitne službe rade na gašenju požara

 Ukrajina je u utorak napala mete u Rusiji s desecima bespilotnih letjelica i raketa, u obimnom napadu koji je nanio ozbiljnu štetu velikoj rafineriji nafte.

Rusija i Ukrajina koriste bespilotne letjelice za napade na kritičnu infrastrukturu, vojne instalacije i koncentracije vojnika u njihovom ratu dužem od od dvije godine, a Kijev je posljednjih mjeseci pogađao ruske rafinerije i energetske objekte.

Rusija je saopćila da su ukrajinski pomagači pokušali da pređu rusku granicu u najmanje sedam napada koje su ruske snage odbile. Ukrajinski pomagači iz ruskog govornog područja saopćili su da su probili granicu, što je Rusija demantovala.

U jednom od najvećih ukrajinskih napada dronovima na Rusiju do sada, Rusija je saopćila da je oborila 25 ukrajinskih dronova iznad ruskih regija, uključujući Moskvu, Lenjingrad, Belgorod, Kursk, Brjansk, Tulu i Orel. Prijavljeni su još brojni napadi dronovima.

Ruski zvaničnici izvijestili su o napadima na niz energetskih objekata, uključujući požar u Lukoilovoj rafineriji NORSI i uništenu bespilotnu letjelicu na periferiji grada Kiriši, gdje se nalazi druga najveća ruska rafinerija nafte.

Gleb Nikitin, guverner regije Nižnji Novgorod, objavio je sliku vatrogasnog vozila pored rafinerije NORSI i kazao da hitne službe rade na gašenju požara.

– Objekat kompleksa goriva i energetike napadnut je bespilotnim letjelicama – saopćio je Nikitin na Telegramu, prenosi Reuters.