Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija iz Kijeva

Ukrajina negira umiješanost u napad u Moskvi: “Još jedna laž ruskih specijalnih službi”

yusov
FOTO: Twitter

Ukrajina brani svoj suverenitet od ruskih osvajača, oslobađa svoju teritoriju i bori se s okupatorskom vojskom napadajući vojne, a ne civiline ciljeve

Ukrajina nije umiješana u napad u blizini Moskve u petak, a sugestije o ukrajinskoj vezi “nemaju ništa zajedničko sa stvarnošću”, izjavio je u subotu portparol ukrajinske vojne obavještajne agencije.

Ruska služba sigurnosti FSB saopćila je da su “sva četvorica terorista” koji stoje iza napada u koncertnoj dvorani u blizini prijestolnice uhapšena dok su se kretali ka ukrajinskoj granici i da su imali kontakte u Ukrajini.

– To je, naravno, još jedna laž ruskih specijalnih službi, koja nema ništa zajedničko sa stvarnošću – izjavio je za Reuters Andrij Jusov iz Glavne obavještajne uprave ministarstva odbrane.

– Ukrajina, naravno, nije uključena u taj teroristički napad. Ukrajina brani svoj suverenitet od ruskih osvajača, oslobađa svoju teritoriju i bori se s okupatorskom vojskom napadajući vojne, a ne civiline ciljeve – kazao je.

Njegove komentare ponovili su i oni predsjedničkog savjetnika Mihajla Podoljaka, koji je u izjavama u petak navečer i ponovo u subotu negirao bilo kakvu povezanost s Ukrajinom. Podoljak je u subotu na društvenoj mreži X napisao da su “svaki pokušaji povezivanja Ukrajine s terorističkim napadom apsolutno neodrživi”, prenosi Reuters.