Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crno more

Ukrajinci dronovima napali ruski tanker, objavljen je snimak udara

tanker
Foto: Screenshot/Twitter

Kako piše Moscow Times, riječ je o tankeru za prijevoz hemikalija SIG, koji je bio pod sankcijama

Ukrajinski dronovi pogodili su ruski tanker u Kerčkom tjesnacu, nakratko zaustavivši promet na strateškom mostu koji povezuje Krim s Rusijom, objavili su ruski mediji u subotu.

Bio pod sankcijama

Brod je oštećen i dva tegljača stigla su na mjesto događaja, objavila je novinska agencija Tass koja je dodala da ulje nije iscurilo iz broda na kojem je bilo 11 ljudi.

Kako piše Moscow Times, riječ je o tankeru za prijevoz hemikalija SIG, koji je bio pod sankcijama jer je opskrbljivao gorivom ruske snage koje su pritekle u pomoć režimu Bashara al-Assada tijekom rata u Siriji.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak napada.

Promet na mostu koji povezuje poluotok Krim s Rusijom bio je prekinut na tri sata prije nego što je ponovno uspostavljen rano jutros. Kerčki most jedini je most koji povezuje poluotok s Rusijom i koristi se za prijevoz opreme ruske vojske na ukrajinskom frontu.

Vladimir Rogov, ruski zvaničnik u južnoj ukrajinskoj regiji Zaporižja, potvrdio je da je nekoliko članova posade broda ozlijeđeno razbijenim staklom.

Drugi napad u dva dana

“Detonacija uslijed eksplozije na brodu bila je vidljiva s poluotoka, zato su lokalni stanovnici mislili da je eksplozija u blizini naselja Jakovenkovo nedaleko od Krimskog mosta”, napisao je Rogov na Telegramu.

Najnoviji napad u Crnom moru dogodio se dan nakon što je Ukrajina objavila da je izvela napad pomorskim dronom na ruski ratni brod u bazi Novorosijsk u južnoj Rusiji. Broj napada u Crnom moru s obje strane povećao se otkako je Moskva prošlog mjeseca izašla iz sporazuma koji je dopuštao izvoz ukrajinskog žita preko Crnog mora.