Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napadi u Rusiji

Ukrajinci napali skladišta nafte u Rusiji, gori površina od 5.000 kubnih metara

ukrajina rusija napad
Foto: X

Rusko ministarstvo za izvanredne situacije objavilo je na Telegramu da je požar zahvatio 5.000 kubnih metara, a da nekoliko desetaka vatrogasaca gasi požar

Nekoliko spremnika za skladištenje nafte gorjelo je u utorak ujutro nakon napada dronovima u Azovu u južnoj ruskoj regiji Rostovu, kažu dužnosnici.

“Prema preliminarnim podacima, nema žrtava”, napisao je Vasilij Golubev, guverner regije Rostov koja graniči s Ukrajinom, na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije objavilo je na Telegramu da je požar zahvatio 5.000 kubnih metara, a da nekoliko desetaka vatrogasaca gasi požar.

Reuters nije mogao samostalno provjeriti izvještaje. Trenutno nema komentara iz Ukrajine. Kijev je često govorio da ciljanje ruske energetske, vojne i prometne infrastrukture nepovoljno utječe na ratne napore Moskve.

Grad Azov nalazi se na rijeci Don oko 16 kilometara od Azovskog mora.

Ukrajina navodi da je uništila 10 ruskih dronova

Ukrajinske zračne snage priopćile su u utorak da su njihovi sustavi protuzračne obrane uništili svih 10 dronova koje je na nju tokom noći lansirala Rusija.

Dronovi su uništeni iznad Zaporožja i Dnjepropetrovska u Ukrajini, objavile su zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.