Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Ukrajinci napreduju prema Bahmutu, ministar odbrane: Stvari idu u dobrom smjeru

ukrajinska vojska
Foto: Facebook

“Slažemo se da su ruske vlasti slabe i da je povlačenje ruskih snaga iz Ukrajine najbolji odabir za Kremlj”, napisao je Reznikov

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov rekao je da je danas telefonom razgovarao s američkim kolegom o previranjima u Rusiji, opisavši ruske vlasti kao slabe i kazavši da stvari “idu u dobrom smjeru”.

Reznikov je sažeo razgovor s američkim ministrom obrane Lloydom Austinom te dodao da su također raspravljali o ukrajinskoj protuofanzivi i koracima nužnima za jačanje ukrajinskih oružanih snaga.

“Slažemo se da su ruske vlasti slabe i da je povlačenje ruskih snaga iz Ukrajine najbolji odabir za Kremlj”, napisao je Reznikov na društvenoj mreži Twitter.

Ukrajinska vojska tvrdi da je napredovala između 600 i 1000 metara na južnim i sjevernim bočnim stranama oko Bahmuta, grada koji su Wagnerove snage zauzele u maju.

Vojska je također izvijestila o napredovanju u tom području u subotu dok su Wagnerove snage marširale prema Moskvi. Nije bilo moguće potvrditi te izvještaje.