Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Antonovski u Hersonu

Ukrajinci ponovo bombardovali most koji je Rusima “žila kucavica” na jugu zemlje

most

Kirill Stremousov, proruski zamjenik gradonačelnika Hersona, izjavio je za Interfax da nije bilo “kritičnih šteta” od posljednjeg granatiranja

Ukrajinske snage ponovo su granatirale most Antonovski u gradu Hersonu pod ruskom kontrolom, oštetivši građevinsku opremu i odgađajući njegovo ponovno otvaranje, navela je novinska agencija Interfax riječi lokalnog proruskog zvaničnika u ponedjeljak.

Most je samo jedna od dvije prelazne tačke za ruske snage na toj teritoriji koju su zauzele na zapadnoj obali rijeke Dnjepar u južnoj Ukrajini.

Most je bio ključna meta za ukrajinske snage u posljednjim sedmicama, dok Kijev koristi visoko precizne rakete dobijene od SAD-a, u pokušaju da ga uništi u mogućoj pripremi za kontraofanzivu radi ponovnog preuzimanja teritorija na jugu zemlje pod ruskom kontrolom.

Kirill Stremousov, proruski zamjenik gradonačelnika Hersona, izjavio je za Interfax da nije bilo “kritičnih šteta” od posljednjeg granatiranja. Nije kazao koliko dugo će to odgoditi planirano ponovno otvaranje mosta, prenosi Reuters.