Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

glavni štab vojske

Ukrajinci tvrde: Ruski general dobio je dva zadatka, mora ih ispuniti do 10. juna

Dvornikov

U posljednja 24 sata osam civila je ubijeno, a 11 ozlijeđeno u regiji Donjeck nakon što su ruske snage granatirale 15 područja, saopćeno je

Ruske snage napreduju u nekoliko područja sjeverno od grada Slavjanska u istočnoj Ukrajini nakon što su dovršile pregrupiranje trupa, priopćio je Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine.

U posljednja 24 sata osam civila je ubijeno, a 11 ozlijeđeno u regiji Donjeck nakon što su ruske snage granatirale 15 područja, saopćeno je.

“Ruske jedinice se usredotočuju na ofenzivne operacije kako bi opkolile naše trupe u Severodonjecku i Lisičansku i kako bi blokirale glavne logističke rute”, priopćila je vojska.

“Ruski general Aleksandar Dvornikov dobio je zadatak do 10. juna  ili potpuno zauzeti Severodonjeck, ili potpuno prekinuti autocestu Lisičansk-Bahmut i preuzeti je pod kontrolu”, rekao je Serhij Hajdaj, načelnik regionalne vojne uprave Luhanska.

“Dakle, ogromna količina snaga, sve što su imali, sve rezerve – sve je upotrijebljeno za ostvarivanje ova dva zadatka”, rekao je.