Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Ukrajinci ušli u veoma važno rusko uporište: Oslobođena je Staromajorska

Foto: Screenshot/Twitter

Staromajorske se nalaze u krajnjem zapadnom dijelu Donjecke oblasti, južno od skupine malih naselja koje je Ukrajina već zauzela otkako je započela njezina protuofenziva početkom juna

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na Twitteru snimku na kojoj se vidi kako ukrajinski vojnici govore da su ponovno zauzeli selo Staromajorske.

“35. brigada i dobrovoljački bataljun Arei oslobodili su selo Staromajorske. Slava Ukrajini! Slava Herojima!”, govore vojnici na snimci.

Staromajorske se nalaze u krajnjem zapadnom dijelu Donjecke oblasti, južno od skupine malih naselja koje je Ukrajina već zauzela otkako je započela njezina protuofenziva početkom juna. Vijest da su ukrajinske snage oslobodile selo dolazi samo dan nakon što je glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga Andrij Kovalev rekao da su njihove snage osvojile položaj u blizini sela.

Kovalev je i ranije danas izjavio da su postigli određeni uspjeh u blizini Staromajorske na južnom ratištu, ojačavši položaje koje su prethodno zauzele. Dodao je da se vode teške borbe, te da ruske snage trpe gubitke i povlače rezerve. Video iz Staromajorske, geolociran od strane CNN-a, pokazao je kako ruski vojnici doista napuštaju položaje i povlače se.