Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Ukrajinska ambasada u Zagrebu dobila paket sa životinjskim očima, oglasio se MUP

24.2.2022., Zagreb -Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu.
24.2.2022., Zagreb -Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom

Nekoliko ukrajinskih ambasada u inostranstvu primilo je “krvave pakete” u kojima su se nalazile životinjske oči, objavilo je danas ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Reuters.

Ukrajinska ambasada u Hrvatskoj je jedna u nizu ukrajinskih ambasada u inostranstvu koja su primila “krvave pakete” sa životinjskim očima, objavilo je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, piše Index.hr.

Paketi natopljeni tekućinom karakteristične boje i mirisa u kojima su se nalazile životinjske oči poslani su ukrajinskim ambasadama u Hrvatskoj, Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakovu te konzulatu u Brnu.

Ukrajinska ambasada u Zagrebu nije na upit Hine potvrdila vijest ni iznijela pojedinosti, te je navela da će naknadno objaviti saopćenje na svojim mrežnim stranicama.

Međutim, oglasila se hrvatska policija.

“Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva širom Evrope s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke.

Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom.

Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Veleposlanstvo Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava”, objavili su.

Podsjećamo, jučer je objavljeno da je serija pisama bombi poslana na više mjesta u Španiji, uključujući i ukrajinsku ambasadu u Madridu.