Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u grčkoj

Ukrajinski avion poletio iz Niša, iz Srbije potvrdili da je vozio municiju

antonov rusenje (1)

Stefanović je potvrdio da je avion poletio s aerodroma u Nišu sinoć u 20:40

Ukrajinski teretni avion Antonov An-12 u kojem je bilo osam osoba srušio se kasno u subotu u blizini grada Kavale u sjevernoj Grčkoj, objavili su vatrogasci i državna televizija.

Gradonačelnik gradića kod kojeg je pao kaže da je vjerovatno prevozio municiju. Svih osam članova posade poginulo je. Državna televizija ERT izvijestila je kako se radi o avionu Antonov An-12 u vlasništvu ukrajinske kompanije, koji je letio iz Srbije za Jordan.

Avion je poletio iz Niša u Srbiji i bio je na putu za Aman u Jordanu kada je pilot prijavio probleme s motorom i zatražio hitno slijetanje u grčku zračnu luku Kavala, ali avion nije uspio doletjeti i srušio se 40-ak kilometara od zračne luke. Avion je za dlaku promašio kuće i uništio je električne stubove.

Potpredsjednik vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović održao je konferenciju za novinare povodom pada ukrajinskog aviona koji je letio iz Srbije prema Jordanu i srušio se u Grčkoj.

Stefanović je potvrdio da je avion poletio s aerodroma u Nišu sinoć u 20:40.

“Radilo se o avionu Antonov 12 čiji je vlasnik ukrajinska kompanija Meridijan. Nažalost, prema nama dostupnim informacijama, svih 8 članova posade je izgubilo život”, rekao je Stefanović.

“Prevozio je oko 11.5 tona proizvoda naše namjenske industrije ka krajnjem kupcu u Bangladešu. Dakle krajnji kupac je Ministarstvo odbrane Bangladeša”, rekao je Stefanović.

Rekao je da je vlasnik robe bila privatna kompanija Valir iz Srbije. Ta kompanija proizvodi oružje i streljivo.

Stefanović tvrdi da se avion nije koristio za transport oružja iz Srbije u Ukrajinu.