Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oblast Brjansk

Ukrajinski dron zapalio skladište nafte u Rusiji

naftno skladiste Bryansk
Foto: Screenshot/ Twitter

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dron uništen oko 06:40 sati

Ukrajinski dron je 19. januara pogodio skladište nafte u Klinci, u ruskoj oblasti Brjansk, izazvavši požar na rezervoarima za skladištenje nafte prije nego što ga je uništila ruska protuzračna odbrana, rekao je regionalni guverner Aleksandar Bogomaz na Telegramu, piše Radio Slobodna Evropa.

“Bespilotna letjelica tipa aviona potisnuta je ruskim sistemima za elektronsko ratovanje. Prilikom uništavanja vazdušnog cilja, municija je bačena na skladište nafte Klinci”, napisao je Bogomaz i dodao da požar gase vatrogasci.

Rekao je i da nema ljudskih žrtava.

Snimci na društvenim mrežama navodno pokazuju vatru koja gori pored onoga što je izgledalo kao rezervoar za skladištenje.

Na licu mjesta rade vatrogasno-spasilačke ekipe Ministarstva za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačkog centra Brjansk. Dovezeno je 13 vatrogasnih cisterni, napisao je.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dron uništen oko 06:40 sati. Odjeljenje nije dalo druge detalje.

Ovo nije prvi napad na naftno skladište Klincov.

U maju 2023. Bogomaz je izvijestio da je “ukrajinski dron napao naftno skladište Klintsovo JSC Bryansknefteproduct PJSC NK Rosneft.” Prema njegovim riječima, tada, kao rezultat napada, betonska podloga i cisterne za skladištenje naftnih derivata su djelimično oštećene.