Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Umor vozača osnovni razlog autobuske nesreće?

23/06/2015

Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je umor vozača vjerovatno osnovni razlog sa nesreću autobusa, u kojoj je jedna osoba poginula, a 60 povrijeđeno, prenosi Tanjug.

Do saobraćajne nesreće došlo je jučer ujutru oko oko 04.10 sati u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus sa srpskim turistima koji su se vraćali iz Grčke.

Rebić je za RTS rekao da je na osnovu prvih informacija i izjava svjedoka umor vozača vjerovatno osnovni razlog za nesreću, ali da policija za sada nema sve podatke zbog oštećenja tahografa, te da će se sutra znati više podataka.

[quote_box_left]Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milan Božović rekao je da je problem u Srbiji što su vozači deficitarni kadar i što imamo “sezonske” vozače, koji nisu u stalnom radnom odnosu[/quote_box_left]

Prema njegovim rečima, sutra će se znati da li je poštovana brzina i propisi o tome koliko vozač može da vozi.

Dodao je da je pravno lice, organizator putovanja, imao namjeru da poštuje pravila, budući da je oformilo posadu, ali da se to ne može tačno tvrditi dok se ne očita tahograf.

Rebić je podsjetio da MUP puno radi na prevenciji saobraćajnih nezgoda i da je, pored ostalog, sa Ministarstvom prosvete napravilo dogovor da policijski službenik bude na licu mjesta kada počinju ekskurzije i da tom prilikom radi alko test vozaču i utvrđuje tehničku ispravnost vozila i ostale procedure.

U ovom trenutku, kako je dodao, MUP ima 15 mobilnih ekipa koje kontrolišu vozače autobusa i teretnih vozila, najviše na naplatnim rampama i graničnim prelazima, kako ne bi ometali putnike.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milan Božović rekao je da je problem u Srbiji što su vozači deficitarni kadar i što imamo “sezonske” vozače, koji nisu u stalnom radnom odnosu.

“To nije baš najbolje, ono što je dobro je što vozač dugo provede kod prevoznika, pa može da se prati njegovo stanje i zna se da li može da mu se povjeri linija koja je duga ili ne”, rekao je Božović, javlja Tanjug.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.