Globus

Michel Fourniret

Umro jedan od najzloglasnijih serijskih ubica: Zvali su ga “Čudovište iz Ardena”

10/05/2021

Njegov ubilački pohod trajao je više od desetljeća

Michel Fourniret, jedan od najzloglasnijih serijskih ubica, umro je u zatvorskoj bolnici u 79. godini, nakon više od 20 godina provedenih iza rešetaka, dok njegova supruga i sudionica u stravičnim zločinima i dalje služi svoju kaznu, objavio je javni tužitelj.

Fourniret, kojeg su mediji prozvali “Čudovište iz Ardena”, osuđen je 2008. za silovanje ili pokušaj silovanja te ubistvo sedam djevojčica i djevojaka između 12 i 22 godine.

Njegov ubilački pohod trajao je više od desetljeća, od 1987. do 2001.

Služio je dvije kazne doživotnog zatvora nakon što ga je sud 2018. osudio na doživotni zatvor zbog ubistva partnerice jednog mafijaša.

Fourniret, koji je bio opčinjen nevinim djevojčicama, uhapšen je 2003. nakon što je 13-godišnjakinja uspjela pobjeći iz kombija i pozvati policiju.

Većinu zločina počinio je u području Ardena, sjevernoj Francuskoj i Belgiji, prenosi Hina.

U hvatanju, mučenju i ubistvima mladih djevojaka pomagala mu je supruga Monique Olivier, koja je bila osuđena na 28 godina zatvora, gdje se još uvijek nalazi.

Francuski tisak ih je nazvao “dijaboličnim, pedofilskim parom”.

Policija je više puta propustila uhvatiti Fournireta, a lekcije koje je naučila pomogle su u reformi postupanja prilikom istrage serijskih ubojstava.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.