Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umro pisac lažnih vijesti koji je “omogućio” izbor Trumpa

donald trump

Vodeći pisac lažnih vijesti na internetu tokom prošlogodišnje kampanje za predsjedničke izbore u SAD, Paul Horner (38), koji je tvrdio da je Donald Trump postao američki predsjednik zahvaljujući njemu, pronađen je mrtav u domu na periferiji Feniksa, a forenzičari smatraju da se “slučajno predozirao” lijekovima.

AP prenosi da je portparol kancelarije šerifa okruga izjavio da je Hornerovo tijelo pronađeno u krevetu 18. septembra i da autopsijom nisu utvrđeni nikakvi znaci nasilja.

Navodno je Horner godinama pretjerano koristio lijekove koji se izdaju na recept.

“Dokazi sa lica mjesta ukazuju da bi ovo moglo da bude slučajno predoziranje”, rekao je portparol.

AP navodi da je Horner bio poznat po pisanju lažnih priča i širenju obmana putem interneta, koje su često postajale viralno popularne na Facebooku i varale hiljade ljudi.

Navodi se da je jedna od tih lažnih priča bila tvrdnja da je tada još uvijek aktuelni predsjednik Barack Obama gej i radikalni musliman, kao i da se demonstrantima isplaćuju hiljade dolara da protestvuju na Trumpovim mitinzima.

Horner je u prošlogodišnjem intervjuu za “Washington post” kazao da smatra da je Trump ušao u Bijelu kuću zahvaljujući njemu, pošto pristalice republikanskog kandidata nisu provjeravale priče koje je pisao prije nego što bi ih širili dalje na društvenim mrežama, prenosi Tanjug.