Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u 68. godini života

Umro poznati hrvatski novinar Denis Kuljiš

kuljis

Od 2005. do 2017. objavljivao je kolumne u Jutarnjem i Večernjem listu te nizu dnevnih novina u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini

U dobi od 68 godina u Zagrebu je u nedjelju nakon kratke i teške bolesti preminuo Denis Kuljiš, jedan od najutjecajnijih, najsvestranijih i najdugovječnijih hrvatskih novinara, urednika i publicista.

U novinama je radio još od 70-ih godina prošlog stoljeća kada počinje surađivati s Omladinskim tjednikom, Poletom i Studentskim listom, a od početka osamdesetih pa gotovo sve do smrti bio je jedna od najvažnijih figura hrvatske izdavačke i medijske scene, pokrećući brojne novine, portale, pišući kolumne i izdavajući knjige.

Denis Kuljiš rođen je u Splitu 8. prosinca 1951. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je opću lingvistiku i sociologiju. Novinarstvom se bavio od svojih ranih dvadesetih, a prvi važniji posao bio mu je 1979. u Poletu, godinu kasnije i u dnevnim novinama Vjesnik.

Bio je urednik u Startu, pomoćnik glavnog urednika sedmičnika Danas, a radio je i za Studio.

Svojevremeno visokoj funkciji, obavljao je i uredničke poslove, pa je svojevremeno bio zamjenik glavnog urednika Globusa, glavni urednik Playboya, supervizor izdanja Playboya za Srbiju i Crnu Goru, a imao je ulogu i u pokretanju Jutarnjeg lista.

Od 2005. do 2017. objavljivao je kolumne u Jutarnjem i Večernjem listu te nizu dnevnih novina u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Iza Denisa Kuljiša ostaju njegova supruga i dvoje djece.