Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Upali mu u kuću i uhapsili ga jer je pozivao na ubistvo Aleksandra Vučića

1

Osumnjičeni D.M. iz Beograda, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo član 138. stav 3. Ugrožavanje sigurnosti, Krivičnog zakonika Republike Srbije, saopštila je sinoć BIA

Pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su u srijedu uveče D.M. (48) iz Beograda, za koga se sumnja da je više puta direktno pozivao na društvenim mrežama na ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučihća.

Osumnjičeni D.M. iz Beograda, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo član 138. stav 3. Ugrožavanje sigurnosti, Krivičnog zakonika Republike Srbije, saopštila je sinoć BIA.

Uhapšeni je putem društvene mreže Twitter, između ostalog, više puta direktno pozivao na ubistvo predsjednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića.

Brzom reakcijom pripadnika Bezbjednosno-informativne agencije i pripadnika MUP, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega će biti izveden pred nadležnog sudiju, navodi BIA.