Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upozorenje iz Hrvatske: Budite oprezni, varaju za smještaj!

makarska-plaza

Na hrvatskom primorju su se pojavili neovlašćeni i lažni iznajmljivači soba koji pokušavaju da do potencijalnih mušterija dođu putem interneta.

Predstavnci turističkog sektora pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) upozorili su lokalne iznajmljivače porodičnog smještaja, turiste, turističke agencije i javnost da budu pažlijvi pri rezervisanju i kupovini, odnosno prodaji turističkog smještaja, jer su se na internetu pojavili neovlašćeni i lažni zastupnici takve prodaje.

Takve prevare, koje se u svijetu i Evropi događaju već neko vrijeme, a uslijed sve većeg korišćenja digitalnog marketinga i tehnologije, primjećene su i u Hrvatskoj, istaknuto je na konferenciji za novinare predstavnika turističke branše u HGK, prenosi Tportal.

Kako se navodi, trenutno je riječ o desetinama prijava za sedamdesetak objekata porodičnog smještaja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na Kvarneru, Zadarskoj županiji, ostrvu Pag i u Istri.

Žrtava online prevara i korišćenja lažnih identiteta, kao i hakovanja računa i web stranica u prodaji porodičnog smještaja sve je više i u Hrvatskoj, što šteti ne samo pojedincima, nego može naškoditi i ugledu hrvatskog turizma i Hrvatske, kao destinacije čija je specifičnost upravo porodični smještaj, rečeno je na konferenciji.