Odmotava se klupko"Uticaj iz sfere politike!"

Poznato ko štiti monstruma koji je brutalno pretukao mladića u Novom Sadu!?

premlacivanje

Na snimci se vidi kako jedan muškarac, kasnije identificiran kao 30-godišnji Ivan Kontić, brutalno mlati drugog muškarca dok ovaj leži na podu

Srbiju, ali i zemlje u orkuženju, ovih je dana šokirala brutalna snimka premlaćivanja koje se dogodilo ispred jednog kluba u Novom Sadu krajem kolovoza ove godine.

Na snimci se vidi kako jedan muškarac, kasnije identificiran kao 30-godišnji Ivan Kontić, brutalno mlati drugog muškarca dok ovaj leži na podu. Udarao ga je iz sve snage po glavi i tijelu dok mladić nije pao u nesvijest, a potom ga je okrenuo na trbuh i slomio mu obje ruke. U jednom trenutku ga je zaštitar pokušao zastaviti, ali to mu nije uspjelo.

Kontić je policiji poznat od ranije. Naime, prije dvije godine je bio uhapšen u Nikšiću zbog posjedovanja revolvera sa šest metaka, dok su tom prigodom kod njegovog vršnjaka pronašli i kokain, piše Blic. Navodno je Kontić zaposlen kao šef osiguranja u jednoj kockarnici, a prije toga je bio šef osiguranja u diskoteci te je već poznat po nasilju.

Istraga ovog zločina pokrenuta je tek prije tri dana, a Kontić je u međuvremenu pobjegao i nedostupan je policiji, što je mnoge u Srbiji nagnalo na zaključak da je istraga cijelog slučaja namjerno sabotirana.

Srbijanski advokat i nekadašnji koministar policije, Božo Prelević smatra da ako je bilo sabotiranja istrage zločina u Novom Sadu, utjecaj je došao iz sfere politike. Ali, dodao je da direktor policije Vladimir Rebić sebi ne bi dozvolio tako nešto.

Prelević je za list Danas kazao da treba ispitati povezanost vlasnika kladionice MaxBet, ispred koje se zločin dogodio, i ljudi s političke scene, prenosi Beta.

– Ako je bilo sabotiranja istrage, direktor Rebić nije imao ništa s tim. Poznajem čovjeka i znam da sebi ne bi dozvolio tako nešto. Utjecaj je došao iz sfere politike – rekao je Prelević.

Prema njegovim riječima, policija je morala u roku od sat vremena identificirati počinitelja zločina u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu Ivana Kostića i privesti ga, navodeći da su svi elementi kaznenog djela vidljivi na snimci.

On je dodao da “policija zna” da su granični prijelazi udaljeni par sati od Novog Sada i da je trebalo pregledati snimke s naplatnih kućica na autocesti.

Prelević je naveo da je zločin počinjen 24. augusta dok je istraga pokrenuta dan nakon objavljivanja snimke na društvenim mrežama, dakle tek 12. septembra. Napomenuo je i da uhićenje Ivana Kostića nije bilo prioritet sve dok se snimka tog zločina nije pojavila na društvenim mrežama.

Ako su točni navodi N1 televizije da je Više javno tužiteljstvo u Novom Sadu pokrenulo postupak tek 12. septembra, Prelević smatra da je time “bačeno novo svjetlo na obrazloženje Rebića” koji je tvrdio da su policija i tužiteljstvo od 24. augusta radili na tom slučaju.

– Rebićevi izgovori da oštećeni u početku nije želio surađivati s policijom, budući da je tek 2. septembra otkrio ime počinitelja, kao i da nisu odmah mogli preuzeti snimke sigurnosnih kamera, nisu pretjerano uvjerljivi – smatra ovaj odvjetnik.

Prelević se na kraju pita, ako je “tako komplicirano pogledati snimke s kamera”, kako je policija u slučaju napadača koji je s automatskim oružjem upao u kafić na Vračaru počinitelja uhitila već idućeg dana.