Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uzrok eksplozije nepoznat

Užas u centru Istanbula: Najmanje četvoro mrtvih i 38 ranjenih

New Project (76)

Uzrok eksplozije nije poznat, a korisnici društvenih mreža navode da su trgovine zatvorene te da je avenija zatvorena za sav promet

U stravičnoj eksploziji koja je danas oko 14:20 odjeknula u poznatoj turističkoj aveniji Istiklal u Istanbulu smrtno je stradalo najmanje četvero ljudi, a 38 ih je ranjeno.

Na mjesto eksplozije odmah su stigla kola hitne pomoći, vatrogasaca te policijska vozila.

Uzrok eksplozije nije poznat, a korisnici društvenih mreža navode da su trgovine zatvorene te da je avenija zatvorena za sav promet.

Guverner Istanbula Ali Yerlikaya na Twitteru je objavio da su, prema inicijalnim informacijama, u današnjoj eksploziji u centru Istanbula poginule najmanje četiri osobe, a čak 38 ih je ranjeno.

“Ranjeni primaju liječničku pomoć”, objavio je.

Dopisnica BBC-ja Orla Guerin, koja se nalazi u Istanbulu, rekla je da se u centru grada nalazi velik broj policajaca. Avenija Istikal, u kojoj se dogodila eksplozija, potpuno je ograđena, a nad centrom Istanbula lete policijski helikopteri.

Navodi i kako je vidjela više vozila hitne pomoći.

Reporter Al Jazeere, koji se nalazi u Istanbulu, rekao je da “postoje snažne sumnje da je eksploziju izazvao bombaš samoubica”, dodavši da “još uvijek nema službene potvrde”.

Navodi da je eksplozija šokirala građane Istanbula s obzirom na to da u posljednje vrijeme nije bilo nikakvih upozorenja o mogućem napadu u gradu. No sigurnosne mjere u gradu bile su na visokom nivou, rekao je.