Napad u Egiptu

Užas u popularnom ljetovalištu, ajkula raskomadala mladića

Foto: Screenshot/ Twitter

Tim ministarstva i drugih nadležnih organa uspio je uhvatiti ajkulu, navodi se u saopćenju, dodajući da su lokalne vlasti zabranile plivanje, ronjenje i druge sportske aktivnosti u vodi na nekoliko plaža u blizini mjesta napada

Ruski državljanin ubijen je u napadu ajkule u blizini plaže u egipatskom ljetovalištu Hurgada na Crvenom moru, saopćili su u četvrtak generalni konzulat Rusije u tom gradu i dva egipatska sigurnosna izvora.

Egipatsko ministarstvo okoliša navelo je u saopćenju objavljenom na Facebooku da je tigrasta ajkula odgovorna za smrt putnika na plaži, ne navodeći detalje o žrtvi.

Tim ministarstva i drugih nadležnih organa uspio je uhvatiti ajkulu, navodi se u saopćenju, dodajući da su lokalne vlasti zabranile plivanje, ronjenje i druge sportske aktivnosti u vodi na nekoliko plaža u blizini mjesta napada.

Ronilac koji je stigao na lice mjesta odmah nakon napada kazao je da su ljudi požurili da pomognu žrtvi nakon što je spasilac iz obližnjeg hotela podigao uzbunu, ali nisu uspjeli da dođu do njega na vrijeme.

Ruska novinska agencija TASS prenosi da je ubijena osoba Rus rođen 1999. godine, koji je živio u Egiptu s punim radnim vremenom, i nije bio turista.

U saopćenju objavljenom na svom službenom kanalu u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, konzulat je pozvao ruske turiste da budu oprezni kada su u vodi i da se striktno pridržavaju svih zabrana kupanja koje su uvele lokalne vlasti, prenosi Reuters.