Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

markov trg

Užas u Zagrebu: Ispred zgrade Vlade RH zapalio se muškarac

andrej plenkovic markov trg
FOTO: Pixsell
Muskarac se zapalio na Markovom trgu, ispred zgrade Vlade RH

Neslužbeno doznaje se da se zapalio muškarac, te da je zadobio teške opekotine

Za sada nepoznata osoba polila se benzinom i zapalila jutros u Zagrebu, ispred ograde na južnoj strani Markovog trga potvrdili su za Index iz zagrebačke policije.

Policija je dobila prijavu jutros nešto prije 10 sati.

Neslužbeno doznaje se da se zapalio muškarac, te da je zadobio teške opekotine.

markov trg zagreb zapalio se muškarac
Foto: Pixsell

U trenutku dolaska hitnih službi muškarac je bio i dalje živ.

Inače na Markovom trgu se nalazi zgrada Vlade Republike Hrvatske. Odmah su iz Zagred istrčali dužnosnici i službenici Vlade RH, a među njima i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ljekari: Prognoze su loše

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen.

“Uprkos promptnoj reakciji Hitne pomoći, uprkos promptno izvedenim hitnim mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je zbog prirode i opsega ozljeda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja Opeklinskog odjela”, rekao je dr. Vidović.

Ima opekotine četvrtog stepena na gotovo cijelom tijelu.

“Ima čak i endo opekotine”, dodao je Vidović.

“Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je danas moguće da spasimo čovjeka”, rekao je dr. Vidović. Radi se o muškarcu koji je 1967. godište.

Osiguranje nije stiglo da ga spriječi

Svjedok očevidac je za Jutarnji kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom.

O tom potezu je vrlo brzo bilo obaviješteno osiguranje, a kad su pogled ponovno usmjerili prema čovjeku kako bi krenuli prema njemu i legitimirali ga, isti je već bio zahvaćen vatrom.

Oglasila se policija

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su dobili dojavu o događaju u 9.37 sati.

– Prema prvim informacijama osoba se zapalila i Hitna je poslana na mjesto događaja. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja – kažu kratko iz policije.

50 metara oko Markovog trga policija trakom zatvorila prilaz, ne puštaju nikoga, ostavljen je samo mali prolaz za zaposlenike i stanare.