Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Užasne posljedice požara koji bukti na Pelješcu

peljesac-prva1

Požari koji su buknuli u subotu kasno popodne na otoku Korčuli, gdje je spaljeno oko petstotinjak hektara šume i u ponedjeljak navečer na Pelješcu gdje je izgorjelo više od 400 hektara površine još su aktivni i nisu pod nadzorom.

peljesac455

Zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Davorko Obuljen izjavio je Hini u utorak da na nekoliko lokaliteta na Pelješcu još bukte vatrene stihije. Po njegovim riječima ugrožene su Ponikve, Janjina, Dingač Borak koji se nalazi na istoimenim padinama s južne strane Pelješca, te Pijavičino i Trstenik na kojem se požar stišava.

peljesac

“Dalekovod je oštećen, a požar u tom predjelu ne dozvoljava nikakve aktivnosti, te struja još nije puštena” kazao je Obuljen, navodeći kako je u pomoć došla vojska koja odlazi na Korčulu gdje su se pojavili novi problemi.

peljesac1

Napominje da požari još nisu pod kontrolom, no dosta vatrogasnih udruga došlo je pomoći, primjerice iz Splita, Zadra, Karlovca, a vojska je raspoređena po terenu.

peljesac3

“Pojedinim vinarima izgorjeli su vinogradi ponajviše na ulazu u Trstenik. Izgorjeli su predjeli gdje je Dingač, a vinarija Grgić nije izgorjela nego je oštećena”, potvrdio je Obuljen.