Objavljen uznemirujući snimak likvidacije napadača u Belgiji (VIDEO)

napadac

Tridesetšestogodišnji Benjamin Herman usmrtio je tri osobe u današnjem oružanom napadu u belgijskom gradu Liježu, nakon čega ga je policija ubila, a krvave scene zabilježene su na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Belgijski mediji su izvijestili da je napad izvršio muškarac, identifikovan kao Benjamin Herman, dan nakon što je privremeno pušten iz zatvora. Izdržavao je više zatvorskih kazni, ali navodno nije bio poznat po radikalizmu.

Istražioci su potom istraživali da li je Benjamin Herman radikalizovan u zatvoru, što je prema navodima belgijskih medija čest slučaj.

“Belgijsko tužilaštvo istražuje ubistvo dva policajca i slučajnog prolaznika u Liježu kao teroristički incident”, saopštio je lokalni javni tužilac, precizirajući da su ubijene dvije policajke.

On je izjavio da je jedan muškarac s leđa napao policajce nožem, oteo pištolj od jednog od njih i potom ubio dvojicu pripadnika snaga reda.

Napadač je zatim pucao u mladića koji je sjedio u parkiranom automobilu, a onda se sklonio u obližnju školu, gdje je ubijen u okršaju sa policijom.