Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčka

Uznemirujuće: Objavljeni snimci posljednjih trenutaka navijača AEK-a

navijac AEK
Foto: Screenshot/Twitter

Prva snimka koju je objavila Protothema prikazuje Michalisa kako dolazi na kiosk u plavoj majici i kratkim hlačama, nosi fantomku, rukavice i u lijevoj ruci drži kacigu

Grčki portal Protothema objavio je snimku posljednjih trenutaka ubijenog AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa. Pišu da policija ima nekoliko snimki koje analizira, a preko kojih pokušava shvatiti ko je i kako ubio 29-godišnjeg Grka.

Prva snimka koju je objavila Protothema prikazuje Michalisa kako dolazi na kiosk u plavoj majici i kratkim hlačama, nosi fantomku, rukavice i u lijevoj ruci drži kacigu. Na snimci je vidljivo da mu je dio tijela potpuno krvav, odnosno da je ozlijeđen te da krvari.

Snimke su uznemirujuće!

Michalis potom sjeda iza hladnjaka za sladoled dok vlasnici kioska stoje i gledaju ga. Prema policiji, piše grčki portal, Michalis se tu došao sakriti.

Potom mu žena kroz prozor kioska daje papirnati ručnik kako bi se obrisao ili zaustavio krvarenje. Prilazi mu i muškarac, koji ga samo gleda.

Na to dolazi treća osoba koja mu, čini se sa snimke, pokušava dati vodu i istovremeno informisati nekoga o ozlijeđenom navijaču.

U sljedećem dijelu snimke Michalis pokušava ustati, ali je očito da za to nema snage, pa zatetura i pada na tlo, gdje i ostaje.

Grčki portal piše da je u narednih nekoliko minuta Michalis iskrvario te preminuo.

Istražni zatvor za svih 105 uhapšenih

Za svih 105 osoba uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji. Uhapšeni su raspoređeni u 16 različitih zatvora po Grčkoj, objavili su tamošnji mediji.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.

Tendencija je da optuženici budu razdijeljeni u manje skupine koje bi brojale do tri osobe.

Policija još uvijek traga za ubicom. Grčki mediji pišu da policija smatra da su hrvatski huligani imali vođu i da je on pobjegao s još desetak njih, hrvatskih i grčkih, te da se skriva, prenosi Index.