Otac i sin ubili komšiju nakon svađe (VIDEO)

usbistvo

Svađa između dvije porodice u Texasu započela je oko bacanja smeća u ulici. Najprije su se svađali oko toga gdje u ulici će se smeće bacati, a nakon što su uvrede prerasle u prijetnje, otac i sin iz jedne porodice su ubili 37-godišnjeg muškarca iz susjedne kuće.

Cijela svađa koja uključuje i ubistvo muškarca je snimljena i objavljena na YouTubeu.

Policija je uhapsilo dvojicu muškaraca, 67-godišnjaka i 31-godišnjaka iz porodice Miller koji su optuženi za ubistvo njihovog komšiju Aarona Howarda.

Kako piše Independent, pozivajući se na izjave uz policije, cijela svađa među komšijama trajala je nekoliko dana, a kulminirala je 1. septembra kada je Howard ubijen.

“Sve je trajalo par dana, a kulminiralo je nasiljem”, poručio je načelnik policije.

Howard je ubijen pred svojim bratom i suprugom koji su svađu, ali i njegovo ubistvo, snimili mobitelima.

Star Telegram je snimku objavio danas, prenosi Independent.

Porodica Miller odbila je komentirati incident. Video, koji traje oko dvije i pol minute počinje kada Millerovi izvuku oružje i odmjeravaju Howarda. Između njih su prevrnuti madraci.

Kako javlja Star Telegram koji je snimku prvi i objavio, oko madraca je cijela svađa i započela.

Ubijeni i njegova supruga su u kontejnere za smeće nekoliko dana ranije bili ubacili madrace. Ali, 1. septembra su madrace našli u svom dvorištu. Howard ih je tada vratio u smeće, ispričala je njegova supruga koja je rekla i da su događaju svjedočili njihovi nećaci i nećakinje te njegov brat. Rekla je i kako je potom njen pokojni suprug vidio starijeg Millera i njegovog sina kako idu do kontejnera, izvlače madrac i bacaju ga natrag u dvorište.

Tada su članovi porodice počeli vikati jedni na druge. Miller je tada izvukao pištolj, a njegov je sin došao s puškom, rekla je supruga preminulog. Kaže i kako je tada sve počela snimati.

Prema policijskom izvještaju, Howard je upucan najmanje dva puta. No, načelnik policije je rekao da su svjedoci koji su zvali policiju čuli pet pucnjeva.

Istraga jeu toku, poručili su iz policije, a Milleri su u pritvoru te im je određeno 25.000 dolara kaucije.