Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

UZNEMIRUJUĆE Pucao u komšiju, pa napao prolaznika sjekirom

Foto: Screenshot/X

Napadač je uhapšen dok Dalmatinski portal navodi da je obračun počeo zbog svađe oko parkiranja

Jedan muškarac je upucan dok je drugi povrijeđen sjekirom u obračunu koji se dogodio u Kaštel Štafiliću kod Splita u ponedjeljak nešto prije 20 sati.

Za sada nisu poznate tačne okolnosti incidenta, međutim, hrvatski mediji navode da se radi o obračunu komšija. Dvojica povrijeđenih muškaraca hospitalizovana su u splitskoj bolnici.

Svađa oko parkinga

“Prvi pacijent (46) zadobio je tri prostrelne rane u području abdomena odnosno lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Trenutno se nalazi na operaciji. Drugi pacijent (46) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u toku”, navode za 24sata.hr iz splitskog KBC-a.

Napadač je uhapšen dok Dalmatinski portal navodi da je obračun počeo zbog svađe oko parkiranja.

Na društvenim mrežama kruži i uznemirujući snimak obračuna. Na snimku se vidi upucani muškarac, koji nepomično sjedi, a kome jedan od prolaznika pokušava da pruži pomoć. Međutim, napadač prilazi sa leđa prolazniku, a onda ga iznenada udara sjekirom u glavu! Muškarac se ipak digao i počeo da se bori sa pomahnitalim napadačem.

“Udario me sjekirom u glavu”

“Udario me sjekirom u glavu, udri ga”, viče šokirani muškarac dok se bori sa napadačom i doziva pomoć.

Dotrčala su još dvojica prolaznika i na jedvite jade uspjela da napadaču izbiju sjekiru iz ruke i da ga zadrže do dolaska policije. Napadač je navodno od ranije poznat policiji po krivičnim djelima s elementima nasilja.

Dalmatinski portal dodaje da je muškarac koji je upucan dugogodišnji pripadnik HGSS Kruno B.

“Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački. Vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, policija istražuje slučaj. prebačen je u bolnicu. Tamo su i naši doktori”, rekao je načelnik HGSS-a u Splitu Branimir Jukić za Dalmatinski portal.