Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Varoufakis na motoru odjurio iz ministarstva (VIDEO)

06/07/2015

Dojučerašnji grčki ministar finansija Yanis Varoufakis podnio je ostavku samo nekoliko sati nakon što je i službeno proglašeno da su Grci na referendumu rekli “ne”.

Rekao je kako mu je postalo jasno da ministri finansija eurozone ne žele da on nastavi sudjelovati u pregovorima o izvlačenju Grčke iz situacije u kojoj se nalazi.

I sam premijer Alexis Tsipras drži kako bi se dogovor s MMF-om možda lakše postigao bez Varoufakisova učešća.

Varoufaksi je po mnogočemu bio vrlo specifičan ministar pa tako ni njegov odlazak iz Ministarstva finansija nakon ostavke nije mogao biti običan – on i supruga skočili su na motocikl i odvezli se iz gužve.

Danas poslijepodne je objavljeno kako će novi ministar finansija biti  šef pregovaračkog tima Grčke Euclid Tsakalotos.

Tsakalotos će u utorak otputovati za Brisel sa Tsiprasom kako bi prezentovali nove prijedloge međunarodnim kreditorima za spas grčke finansijske krize.

Grci su jučer na referendumu većinom glasova odbili prijedloge mjera štednje koje su predložili Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond u cilju rješavanja grčke krize.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.