Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatra još gori u Tianjinu, 36 sati nakon eksplozija

Tianjin

Vatra još gori u industrijskom kompleksu kineskog grada Tianjina, 36 sati poslije dvije snažne eksplozije.

Tim vojnih stručnjaka za hemikalije testira toksične gasove na licu mjesta, a spasiocima je naređeno da nose zaštitnu opremu, prenijeli su državni mediji.

Ranije je objavljeno da je najmanje 50 ljudi poginulo, a nekoliko stotina povrijeđeno, uključujući 71 osobu u kritičnom stanju, kada su se u srijedu, 12. augusta, dogodile dvije detonacije u večernjim časovima.

Timovi i dalje pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima.

[quote_center]Zvaničnici su napomenuli da je onemogućen pristup lokaciji na kojoj traje požar i da su sve opasne materije, koliko oni znaju, zadržane na tom mjestu[/quote_center]

Zvaničnici su saopštili da je poginulo 17 vatrogasaca i da se još 18 vode kao nestali. Šef lokalne vatrogasne službe Žu Tijen rekao je danas novinarima da požar gasi više od 1.020 vatrogasaca sa 140 specijalnih vozila.

Opasna roba eksplodirala je u lučkom skladištu koje je u vlasništvu kompanije Ruihai Logistics. Ova firma bavi se skladištenjem toksičnih hemikalija, uključujući sodijum cijanid.

Gradski zvaničnici rekli su danas da još ne znaju koji materijali su se nalazili u skladištu niti šta je uzrokovalo eksploziju.

Gao Huaijou, zamjenik direktora lokalne službe za bezbjednost na radu, izjavio je da postoje velika neslaganja u evidenciji uprave kompanije i carine te da šteta nanesena kancelarijama kompanije otežava identifikovanje hemikalija.

Zvaničnici su napomenuli da je onemogućen pristup lokaciji na kojoj traje požar i da su sve opasne materije, koliko oni znaju, zadržane na tom mjestu.