Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Vatrena kugla” spržila više od 500 ljudi na zabavi u Taipeju (FOTO)

TAIWAN-ACCIDENT

Čak 516 osoba zadobilo je povrede nakon što je u u okolici tajvanskog glavnog grada Taipeija u subotu navečer došlo do eksplozije u jednom zabavnom parku. Prema najnovijim informacijama lokalnih zdravstvenih vlasti, na intenzivnoj je njezi završilo najmanje 180 ranjenih, a uglavnom je riječ o osobama mlađe dobi. Ukupno je u bolnici zadržano 410 osoba.

TAIWAN-ACCIDENT

Do snažne detonacije došlo je oko 20:30 sati usred velike zabave na kojoj se, nakon vrelog dana, okupilo oko hiljadu ljudi.

Kako se vidi na dramatičnim snimcima, u jednom je trenutku na partijanere ispuštena veća količina spreja u boji, s ciljem da začini plesnu atmosferu, ali nešto je taj sprej potpalilo i sve je planulo.

TAIWAN-ACCIDENT

Nastala je golema vatrena kugla, a zatim opća vriska i panika, ranjenike su iznosili na improviziranim nosilima… Dio povrijeđenih je zaradio opekline, dok je dio udahnuo sprej pa se suočio s respiratornim problemima.

“Bilo je krvi, vidio sam ljude kako gore”, posvjedočio je jedan od ranjenih.

“Mlada je… Studentica…”, kroz suze je za agenciju Reuters kazao otac teško ranjene 18-godišnjakinje, koja je zaradila opekline na 80 posto tijela.

Na mjesto događaja stigao je veći broj interventnih ekipa, u pomoć im je priskočila i vojska.

Premda je istraga o uzrocima eksplozije tek na početku, zasad se barata pretpostavkom da je do detonacije došlo zbog visoke temperature. Zabavni park je do daljnjega zatvoren.