Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatrogasci uspjeli odbraniti Drniš od velikog požara

Požari Zadarska županija

Vatrogasci su nadljuskim naporima uspjeli da odbrane Drniš od velikog požara, a vatra je zaustavljena na kilometar i po od grada.

U odbrani grada od vatrene stihije noćas je učestvovalo više stotina vatrogasaca, a stanje je jutros znatno bolje nego sinoć.

Nema stradalih niti ugroženih objekata, a na terenu je 200 vatrogasaca i vojnika, dok su tri kanadera jutros krenula na to područje, javljaju hrvatski mediji.

Nova vatrena linija je duga više od šeast kilometara, a riječ je o vrlo nepristupačnom terenu, borovoj šumi u brdskom predjelu u okolini Drniša.

Požar kod Brela na makarskom primorju, koji je izbio sinoć, pod nadzorom je vatrogasaca, osim dvije manje vatre u planinskim liticama iznad Vrulje, izjavio je županijski vatrogasni komandant Dražen Glavina.

U ovom požaru izgorjelo je nešto borove šume i niskog rastinja na površini od oko 30 hektara, a vatrenu stihiju je gasilo skoro 200 vatrogasaca sa 37 vozila.

Vatra koja je planula iza brda na širem području Dubaca odnosno u Vruljama nedaleko od Brela, potpomognuta burom, brzo se proširila do jadranske magistrale i prebacila prema moru.

Uprkos vjetru i teškom terenu, vatrogasci su noćas uspjeli da obuzdaju požar prema Brelima i mjestu Pisak prema Omišu, pa kuće i privredni objekti u tim mjestima nisu bili ugroženi.

Manji dio stanovnika Piska bio je preventivno evakuisan u Omiš i jutros će se svi vratiti kućama.

Vatrogasne snage angažovane su noćas na gašenju požara na Hvaru, kod Starog Grada, koji je buknuo juče ujutro.