Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Michael Gove

Velika Britanija još ne razmišlja o ukidanju restriktivnih mjera

Britanija_London_terenska_bolnica_koronavirus_Xinhua (1)

Činjenice i savjeti su u ovom trenutku jasni, a to je da ne bismo još trebali razmišljati o ukidanju ovih ograničenja – kazao je Gove

Velika Britanija ne razmatra ukidanje restriktivnih mjera donesenih prije gotovo četiri sedmice radi kontrole izbijanja koronavirusa s obzirom na “duboko zabrinjavajući” porast broja smrtnih slučajeva, izjavio je u nedjelju ministar u vladi Michael Gove.

Velika Britanija je na vrhuncu zdravstvene krize ili blizu nje, a u njoj je umrlo više od 15.000 ljudi, što je peta najveća smrtna stopa od pandemije koja je povezana s najmanje 150.000 smrtnih slučajeva širom svijeta.

Gove, jedan od najvažnijih ministara u vladi Borisa Johnsona, rekao je da izvještaj Buzzfeeda da vlada razmatra postepeno ukidanje sankcija nije tačan, prenio je Reuters.

– Činjenice i savjeti su u ovom trenutku jasni, a to je da ne bismo još trebali razmišljati o ukidanju ovih ograničenja – kazao je Gove za Sky News.

Posljednji podaci pokazuju da je 15.464 ljudi umrlo u britanskim bolnicama nakon što su se pozitivno testirali na novi koronavirus, što je ukupno povećano za više od 800 tokom tri dana.

Dodatnih 2.500 umrlo je u staračkim domovima tokom jedne sedmice sredinom aprila.