Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Nova velika eksplozija na Krimu, Rusi otkrili “razlog”, Ukrajinci im se ponovo smiju

rusi krim

Eksplozija dolazi otprilike sedmicu dana nakon što je serija eksplozija probila rusku vazdušnu bazu Saki, u zapadnom okrugu Krima, uništivši brojne ruske ratne avione

Rusko privremeno skladište municije na sjevernom Krimu pogođeno je eksplozijom, a lokalni stanovnici su evakuisani, javljaju ruske agencije.

TASS, Interfaks i RIA-Novosti citiraju saopćenje ruskog Ministarstva odbrane da je do eksplozije došlo u privremenom skladištu municije. Neposredno nakon eksplozije nije prijavljeno da ima žrtava, prenosi Slobodna Evropa.

Refat Čubarov, istaknuti lider zajednice krimskih Tatara, takođe je rekao u objavi na Facebooku da se eksplozija dogodila u skladištu municije.

Video i fotografije objavljene na Telegramu i drugim društvenim mrežama pokazuju da se eksplozija dogodila u prvim satima 16. augusta u okrugu Dzhanskoi, na ovom poluostrvu u Crnom moru koje je okupirala Rusija, nedaleko od administrativne granice sa kopnom Ukrajine.

Eksplozija dolazi otprilike sedmicu dana nakon što je serija eksplozija probila rusku vazdušnu bazu Saki, u zapadnom okrugu Krima, uništivši brojne ruske ratne avione.

Nije bilo potvrde šta je izazvalo te eksplozije, iako većina posmatrača sugerira da su ukrajinske snage odgovorne.

Podoljnjak sarkastičan

Ukrajina nije službeno potvrdila ni opovrgnula odgovornost za eksplozije koje su se dogodile na Krimu posljednjih dana.

“Podsjetnik: Krim kao normalna zemlja je – Crno more, planine, rekreacija i turizam, ali Krim koji su okupirali Rusi je – eksplozije skladišta i veliki rizik od smrti za osvajače i lopove”, tvitao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak nakon eksplozija.