Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Velika smjena turista na Makarskoj rivijeri

08/08/2015

Na Makarskoj rivijeri, gdje se odmara oko 60.000 domaćih i stranih gostiju, drugi vikend augusta u znaku je velike smjene turista, koju prate velike gužve na prilaznim cestama turističkim mjestima.

S rivijere će otputovati više od 15.000 gostiju, a podjednako će ih stići na odmor u ljetovališta od Brela do općine Gradac, doznaje se od turističkih radnika i hotelijera koji su vrlo zadovoljni ovoljetnim učinkom.

[quote_box_left]Gužve u Doljanima

Za razliku od jutros došlo je kada se na graničnom prelazu Doljani čekalo nešto više od sat na ulazak u Bosnu i Hercegovinu, a isto toliko i izlazak stanje se usljed gužvi pogoršalo pa se sada na GP Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka oko dva sata.

Na graničnom prelazu Gabela Polje na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena, a na graničnom prelazu Izačić na prelazak granice u oba smjera čeka se oko 40 minuta, dok se na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH čeka oko sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoreni su granični prelazi Gorica-Vinjani Donji i Brčko-Gunja.

[/quote_box_left]

Udarni je ljetni vikend i promet na državnoj cesti D8 je znatno pojačan, vozi se usporeno u dugim kolonama, gužve u prometu su na prilaznim cestama turističkim mjestima, a posebice kod Makarske gdje promet regulira policija.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također znatno pojačan i vozi se u kraćim isprekidanim kolonama kao i na cesti Makarska – Vrgorac.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u drugoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za Brač koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol do dva, a s Hvara prema kopnu čeka se dva i pol do tri sata.

Autobusi na makarskim autobusnim stanicama, uprkos uvedenim dodatnim linijama, u dolasku i odlasku su popunjeni.

Hoteli na Makarskom primorju ugošćuju oko 13 hiljada gostiju, popunjeni su i većina njih zaustavlja booking sve do polovice septembra, a hotelijeri ne kriju optimizam u ishod sezone. Za apartmane i sobe u privatnom smještaju ipak se preporuča prethodna rezervacija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.