Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća u škotskoj

Veliki broj osoba zadobio povrede u prevrtanju voza, navodno ima i poginulih

EfN_txlUYAAmmh1

U jednom medijskom izvještaju na koji se poziva Sky News navodi se da je jedna osoba poginula, iako to nije potvrđeno

Veliki broj osoba zadobio je ozbiljne povrede u prevrtanju putničkog voza u srijedu ujutru na istočnoj obali Škotske, saopćila je premijerka Nicola Sturgeon, proglašavajući taj nemili događaj velikom nesrećom.

Televizijski snimci prikazuju tamni dim kako se uzdiže iznad šumovite regije u blizini Stonehavena, nešto južnije od naftnog grada Aberdeena, kada se voz željezničke kompanije ScotRail prevrnuo nakon kišovite noći.

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da je ožalošćen nakon što je saznao za “veoma ozbiljnu nesreću” u Aberdeenshireu i da su njegove misli uz pogođene nesrećom.

U jednom medijskom izvještaju na koji se poziva Sky News navodi se da je jedna osoba poginula, iako to nije potvrđeno.

– Iako se detalji još pomaljaju, bojim se reći da ima početnih izvještaja o ozbiljno povrijeđenim – kazala je Sturgeon.

– Ovo je ekstremno ozbiljan incident. Imam početni izvještaj od željezničke kompanije i službi za vanredne situacije i stalno sam u toku. Moje su misli uz one koji su pogođeni ovom nesrećoom – kazala je.

Policija je u 09.40 sati ujutru po lokalnom vremenu primila izvještaj o prevrtanju voza u blizini Stonehavena, mjesta koje se nalazi 15 kilometara južno od Aberdeena.

Službe za vanredne situacije trenutno su na licu mjesta i istraga incidenta je u toku, saopćila je glasnogovornica škotske policije.

Televizijski snimci prikazali su dvije ambulantne letjelice iznad polja u blizini mjesta nesreće, zajedno s oko 25 policijskih i ambulantnih vozila, prenosi Reuters.