Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italijanski otok

Veliki odron zatrpao zgrade i automobile, nestalo 13 ljudi

ezgif-3-bfdc3e3581

Ialijanska vatrogasna brigada objavila je na Twitteru da je “u toku potraga za nestalim osobama” u gradu

Trinaest osoba se vodi kao nestalo na italijanskom otoku Ischia nakon što je klizište izazvano jakom kišom zahvatilo neke zgrade, javila je u subotu novinska agencija Ansa, pozivajući se na lokalnu policiju.

Italijanska vatrogasna brigada objavila je na Twitteru da je oluja počela u četiri sata ujutro i izazvala poplave i klizišta na otoku, javlja Reuters.

Potraga za nestalim ljudima je u toku u Casamicciola Terme, jednom od šest malih gradova Ischia, vulkanskog ostrva u Tirenskom moru oko 30 kilometara od Napulja.

Vatrogasna brigada nije iznijela detalje o broju nestalih, a navela je i poteškoće u dolasku na otok motornim čamcima i helikopterima zbog lošeg vremena.

Premijerka Giorgia Meloni rekla je da je u bliskom kontaktu sa ministrom civilne zaštite Nellom Musumecijem, Odjelom za civilnu zaštitu i regijom Campania “kako bi pratila evoluciju vala lošeg vremena koji je pogodio Ischiu”.

– Vlada izražava svoju bliskost sa građanima i gradonačelnicima općina na ostrvu Ischia i zahvaljuje spasiocima koji su angažovani u potrazi za nestalim – rekla je ona.