Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indija

Veliki požar izbio na 20-spratnoj zgradi, poginulo više osoba

20220122_2_51844728_72834441_Web

Gradonačelnica Mumbaija Kishori Pednekariz javila je da je vatra najvjerovatnije izazvana kratkim spojem i da je naređena istraga kako bi se ustanovio tačan uzrok nesreće

Najmaje šest osoba je poginulo u požaru koji je izbio u 20-spratnoj stambenoj zgradi u indijskom gradu Mumbaiju u subotu.

– Još 25 osoba je pvrijeđeno u požaru u zgradi Kamla u kvartu Mumbaija, Gamdevi – saopćio je policijski načelnik Rampiyare Rajbhar.

Gradonačelnica Mumbaija Kishori Pednekariz javila je da je vatra najvjerovatnije izazvana kratkim spojem i da je naređena istraga kako bi se ustanovio tačan uzrok nesreće.

Šest starijih osoba prebačeno je u obližnje bolnice kako bi primili ljekarsku pomoć, javila je novinska agencija ANI.

– Požar je pod kontrolom, ali je dim gust. Svi povrijeđeni su spašeni – dodala je ona,

Zvaničnici su saopćili da je vatra suzbijena nakon skoro trosatne intervencije vatrogasaca i policije uz pomoć 13 vatrogasnih vozila.

– Četvero povrijeđenih koji su prebačeni u bolnice u ozbiljnom je stanju – dodao je Rajbhar.

Sudeći po izjavama stanarima, vatra je izbila na 15. spratu i proširila se na gornje spratove. Više od 90 osoba je uspjelo pobjeći iz zgrade.

Požari, sa smrtonosnim ishodom, česti su u Indiji zvog loših sigurnosnih mjera i nedostatka protivpožarnih izlaza. Vatru često izazivaju nekvalitetne ili zastarjele električne instalacije.

U martu je deset osoba poginulo u požaru u Covid bolnici u Mumbaiju, Dva mjeseca kasnije, 18 osoba je poginulo u požaru u tvornici u obližnoj oblasti Pune, prenosi dpa.