Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Veliki požar kod Šibenika; morskim putem se evakuiraju stanovnici Raslina

PXL_130722_94613176

U Zatonu je vatra zahvatila krovove nekoliko kuća i zvonik crkve, te vatrogasnog doma, no vatrogasci su je uspjeli ugasiti

Zbog velikog požara koji je zaprijetio kućama počela je evakuacija stanovnika Raslina kod Šibenika.

Požar je buknuo u okolici Vodica proširio se prema Zatonu, a nakon Zatona vatra se probila do Rasline, gdje je trenutno najteža sitaucija.

Stanovnici Raslina evakuiraju se morskim putem, navode lokalni mediji.

13.07.2022., Zaton – Pozar koji je izbio kod Vodica siri se prema Zatonu gdje je policija zatvorila glavnu prometnicu. Na terenu je 30-ak vatrogasaca s desetak vozila, a u gasenju su se prikljucila i dva kanadera. Putnici ne mog udalje svojim vozilima zbog zatvorene ceste. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Zatonu je vatra zahvatila krovove nekoliko kuća i zvonik crkve, te vatrogasnog doma, no vatrogasci su je uspjeli ugasiti. U gašenju požara sudjeluju i kanaderi.

Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite i zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta rekao je u srijedu predvečer da je počela evakuacija stanovništva Zatona i Rasline brodovima prema Bilicima te da se očekuje dolazak premijera Andreja Plenkovića.

“Situacija što se tiče ugroze stanovništva nikad nije bila gora u zadnjih deset godina, evakuacija stanovništva s požarom zahvaćenih područja u Zatonu i Raslini je počela, a u ovim trenucima se sastaje Stožer civilne zaštite Grada Šibenika”, rekao je Mileta.