Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Veliki požar u Dalmaciji zahvatio kuće, ljudi bježe: “Spašavamo što možemo”

FOTO: H. Jelavić/Pixsell

“Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju spasiti što se da. Vjetar nam još uvijek otežava posao”

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11:10 u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji u Hrvatskoj. Na terenu je 79 vatrogasaca sa 28 vozila.

Požar gasi sedam aviona, svih pet MORH-ovih kanadera i dva Air Tractora. Prema riječima komandanta Javne vatrogasne jedinice Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokaliziran. Požar je nažalost zahvatio stambene objekte, a porodice se evakuiraju.

Posted by ŠibenikIN on Thursday, July 13, 2023

Požar zahvatio kuće i u Grebaštici

Vatra je zahvatila i stambene objekte u Grebaštici te se evakuiraju porodice čiji objekti su ugroženi ili zahvaćeni požarom.

Stanovnici ugroženog dijela mjesta se s lokacije prevoze MUP-ovim vozilima do Morinjskog mosta kod Brodarice, zatim ATP-ovim autobusom do sportske dvorane na šibenskom Baldekinu, gdje im je osiguran smještaj, javlja Slobodna Dalmacija.

Sastao se Štab civilne zaštite Grada Šibenika te je dogovoreno da se smještaj za evakuirane ljude organizira u dvorani Baldekin.

Posted by ŠibenikIN on Thursday, July 13, 2023

Vatra zahvatila zgrade

“Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju spasiti što se da. Vjetar nam još uvijek otežava posao. Brojke vatrogasaca i vozila se na terenu mijenjaju iz minute u minutu. Brojke o oštećenim objektima za sada nemamo, kasnije ćemo zbrajati štete. Sada pokušavamo ovdje spasiti jednu zgradu, gori na trećem spratu, tako da smo sad provalili vrata da možemo spasiti objekt”, rekao je za ŠibenikIN zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević, koji se nalazi u u Donjim Banovcima.

Lokalni šibenski portal uputio je upozorenje čitaocima:

UPOZORENJE ČITATELJIMA!Ako ne morate, ne sjedajte u automobil i ne idite u smjeru Splita. Magistrala je zatvorena od…

Posted by ŠibenikIN on Thursday, July 13, 2023