u historijskom kvartu Deira

Veliki požar u Dubaiju, poginulo je najmanje 16 ljudi

pozar
Foto: Screenshot/YouTube

Naselje se nalazi samo tri kilometra od Međunarodnog aerodroma u Dubaiju

U požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u starijoj četvrti Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima smrtno je stradalo najmanje 16 ljudi, a povrijeđeno je još devet, saopćile su vlasti u nedjelju.

Požar je u subotu u oblasti Al Murar u historijskom kvartu Deira u Dubaiju zahvatio stan za koji se vjeruje da ga dijeli više pojedinaca, što je uobičajena praksa za radnike u ovom gradu-državi poznatoj po svojim visokim neboderima. Ali uske prostorije, često podijeljene improviziranim barijerama od šperploče, gipsano-kartonske ploče ili zavjesa za tuš, mogu postati veliki rizik od požara.

U saopćenju Civilne odbrane Dubaija koji je izdao ured za medije grada-države Dubaiji navodi se broj poginulih. Vlasti nisu odgovorile na pitanja Associated Pressa.

U nedjelju su se na petospratnoj stambenoj zgradi, gdje se nalaze i trgovina prehrambenih proizvoda, nargila bar i drugi objekti u prizemlju, mogli vidjeti tragovi ugljika. Žuta policijska traka sa mjesta zločina ogradila je zgradu, u kojoj je i dalje bilo jako prisustvo policije.

Naselje se nalazi samo tri kilometra od Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, prenosi AP.