Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crna gora i hrvatska

Veliko nevrijeme regionu, u toku je evakuacija stanovništva (FOTO/VIDEO)

image-0-02-0a-d11c029a6ec93b140ef20ccd17852ea596c27af5864c83f80aa59851d0b3103d-V-750×450

Nikšićanima je upućen apel da prokuvavaju vodu za piće zbog zamućenosti

U selu Broćanac, kod Nikšića, gdje je najteža situacija usljed velikog nevremena i izlivanja rijeke Zete, u toku je evakuacija osam osoba iz dva domaćinstva.

Zbog izlivanja Zete, saobraćaj je prekinut preko Brezovačkog mosta.

Nikšićanima je upućen apel da prokuvavaju vodu za piće zbog zamućenosti.

Načelnik nikšićke Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević rekao je crnogorskim medijima da se ekipa ove službe u popodnevnim časovima vratila u Broćanac kako bi čamcem prevezla ljude kod rodbine u Nikšić.

U selu je desetak kuća odsječno od puta, brojne doline su napunjene vodom koja neprestano raste i mještani se plaše da će svaki čas prodrijeti i na gornje spratove jer su prizemlja već pod vodom.

Voda je više od pola metra prodrla u kuće i pomoćne objekte u selu Crnodoli odakle mještani moraju evakuisati stoku.

Brojna domaćinstva i pomoćni objekti u selu Miločani su pod vodom zbog izlivanja nabujalog Miločanskog potoka i tamošnje područno odjeljenje osnovne škole “Ivan Vušović” ne radi od ponedjeljka, 4. novembra.

Situacija je teška i u naseljima Mokra Njiva, Glibavac, Brezovik, Gornje Polje i Rastovac jer je voda prodrla u dio kuća i objekata.

Led u Hrvatskoj

Foto: Zagorje.com

U srijedu poslijepodne, nešto prije 17 sati, okolicu Zaboka pogodila je tuča veličine lješnjaka. Kako piše portal Zagorje.com, nevrijeme je trajalo nekoliko minuta.

Nepovoljne meteorološke prilike zabilježene su u okolici Krapine (Doliće) i Velikom Trgovišću.

Prognostičari su najavljivali kišu u poslijepodnevnim i večernjim satima, no kako su javili čitatelji portala Zagorje.com, niko od ljudi koji su pogođeni nevremenom nije očekivao da će padati led – i to usred novembra!