Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tokom noći

Veliko nevrijeme pogodilo Hrvatsku, vjetar rušio stabla

nevrijeme screenshot hrt

Olujni vjetar rušio je drveće diljem grada Koprivnice, a jaka kiša ulice je učinila neprohodnima

Nevrijeme je noćas pogodilo sjever Hrvatske – varaždinsko, čakovečko i koprivničko područje, a kasnije i istočni dio zemlje.

Vjetar je rušio stabla i javnu rasvjetu, potopljeni su podvožnjaci.

Varaždinci su poučeni nevremenom otprije nekoliko dana automobile sklonili u podzemnu garažu, javlja HRT.

Snažan vjetar popraćen jakom kišom i tučom veličine graška pogodio je sinoć poslije 22 sata sjever Hrvatske.

S terena od građana HRT doznaje da je najgore bilo na području Štrigove, Ludbrega i ponovo Velikog Bukovca, u kojem je snažan vjetar srušio stablo kod igrališta NK Bukovčan. Grad je bio sitan, ali je lijevalo kao iz kabla, a vjetar je bio silovit te je odnio najlone s krovova ljudi koji su pokušali zaštititi svoje kuće od štete koje im je nanio grad veličine teniske loptice u srijedu poslijepodne.

U Ludbregu građani dojavljuju da je izgledalo kao da su se “nebo i zemlja spojili”, no za sad o štetama nema informacija. U Gornjem Međimurju je padao grad, ali još se ne zna je li šta stradalo.

Osim snažne grmljavine i pljuskova, dojava o šteti u Varaždinu nema, a grada srećom nije bilo.

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje (na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici.

Olujno nevrijeme je pogodilo Koprivnicu i okolicu. Oko 23:30 olujni vjetar te snažna kiša koja se mjestimično pretvarala u grad i grmljavina poharali su Podravinu. Olujni vjetar rušio je drveće diljem grada Koprivnice, a jaka kiša ulice je učinila neprohodnima, javlja Glas Podravine.

Portal navodi kako je vjetar rušio drveće, ali i javnu rasvjetu. Poplavljeni su bili i podvožnjaci, cestovni i pješački. Na teren su brzo izašle hitne službe koje su raščistile prometnice.