Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obilna kiša u splitu

Veliko nevrijeme u Hrvatskoj, šaht “odletio” u zrak, bujice na cestama

poplavas-split

Zbog ogromne količine kiše u kratko vrijeme ulice Splita našle su se pod vodom. Bujični mlaz izbacio je šaht u Zagrebačkoj ulice na raskršću kod Nadbiskupske palate, pa se saobraćaj tim dijelom grada odvijalo sporo. Voda je odnijela šaht i kod Grafičke škole

Kišno nevrijeme iza 14.30 pogodilo je Kaštela, Solin, Split i dio Podstrane. Iako kiša i dalje pada, prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na zapada Splitu u manje od pola sata pale su 33 litre kiše po kvadratnom metru. U Kaštelima je palo 28, Solinu 23…

Prema najnovijim podacima od 15.25, na postaji Split Spinut palo je 45 litara kiše po kvadratnom metru, piše Dalmacija danas.

Prosjek padavina za Split za avgust iznosi 38 litara po kvadratnom metru, što znači da je samo jedan pljusak bio dovoljan da se gotovo dosegne mjesečni prosjek.

Zbog ogromne količine kiše u kratko vrijeme ulice Splita našle su se pod vodom. Bujični mlaz izbacio je šaht u Zagrebačkoj ulice na raskršću kod Nadbiskupske palate, pa se saobraćaj tim dijelom grada odvijalo sporo. Voda je odnijela šaht i kod Grafičke škole.

Pod vodom su se našla i Poljička, a najgore je bilo na Blatinama gdje je visina vode dosezala pola metra. Poplavljen je bio i dio Ulice Domovinskog rata. Obilna kiša poplavila i nanijela blato na pristupnu cestu prema Križinama.

Uz obilnu kišu je i osjetno zahladilo pa je dio Splita u 15 sati mjerio samo 19 stepeni.

Nevrijeme se potom premjestilo prema jugoistoku. Današnji pljuskovi samo su najava sutrašnjeg dana kada bi svuda trebalo da pada obilna kiša.