Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prizori iz srbije

Veliko nevrijeme u regionu, stanje kritično: Spasioci čamcima prevoze mještane (VIDEO)

srbija

Na video snimku koji je objavljen u grupi Dobra zemlja na Facebooku vide se kako vatrogasci pomažu stanovništvu da pređu poplavljeni dio

Obilne padavine izazvale su brojne probleme mještanima Mojkovića nadomak Krupnja, jer se rijeka toliko izlila iz svog korita da je nemoguće da bezbjedno stignu do svojih domova.

Na video snimku koji je objavljen u grupi Dobra zemlja na Facebooku vide se kako vatrogasci pomažu stanovništvu da pređu poplavljeni dio.

Inače zbog velikih padavina raste nivo rijeka u zapadnoj Srbiji. Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast. Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gdje je trenutno najkritičnije jer je Ljuboviđa poplavila centar varošice. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Rijeka Ljubovija poplavila je centar varošice Ljubovija u zapadnoj Srbiji, gdje je trenutno najkritičnija situacija, prenosi portal Novosti.

Na društvenoj mreži Fejbuku objavljen je snimak iz Ljubovije na kome se vidi kako bujica nosi sve pred sobom, a portal navodi i da je u prekidu saobraćaj na više regionalnih puteva na tom području.